Οι Γιορτές και η Καρδιά Μας

Enjoying Christmas food

Η περίοδος των εορτών, πέρα από την όμορφη ατμόσφαιρα, τις οικογενειακές συνάξεις και την ευκαιρία για έξοδο και εκδρομές, κρύβει κάποιες μικρές παγίδες για την υγεία της καρδιάς μας. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να δείξουν άτομα τα οποία πάσχουν από χρόνια νοσήματα καθώς η περίοδος αυτή δεν κάνει εξαιρέσεις στην καρδιαγγειακή μας υγεία. Εφόσον λοιπόν θέλουμε να χαρούμε τις γιορτές οφείλουμε να τηρήσουμε κάποιες απλές αλλά σημαντικές οδηγίες.

Καταρχήν πρέπει να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την πρόσληψη άλατος. Αυτό το επιτυγχάνουμε μην υπερβάλλοντας στο αλάτι, τόσο στο τραπέζι όσο και την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού. Τροφές που είναι εκ της παρασκευής τους αλμυρές πρέπει επίσης να καταναλώνονται με μέτρο.

Επιπλέον οι υπερβολές σε αλκοόλ και φαγητό, ειδικά τα εντόνως λιπαρά γεύματα, είναι ικανά να μας κοστίσουν τις όμορφες στιγμές συνεστίασης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Χρειάζεται μέτρο και εγκράτεια αφού οι πειρασμοί μπορεί να είναι πολλοί!

Ακόμα ένα σημείο που δεν πρέπει να μας διαφύγει είναι η επιμέλεια στη λήψη της φαρμακευτικής μας αγωγής. Αν ταξιδέψουμε ή αν βρεθούμε μακριά από το σπίτι, οφείλουμε να έχουμε προνοήσει για την επάρκεια της αγωγής ώστε νε μην διαταραχθεί η προσεκτική και καθημερινή λήψη των φαρμάκων μας.

Τέλος καλό είναι να αποφύγουμε την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, αφού είναι γνωστή η συσχέτιση του ψύχους με τα καρδιαγγειακά συμβάματα.

Καλές γιορτές!

Μιχαηλίδης Ευστάθιος, Ειδικός Καρδιολόγος
Picture of Μιχαηλίδης Ευστάθιος, MD, MSc

Μιχαηλίδης Ευστάθιος, MD, MSc

Ο Στάθης Μιχαηλίδης είναι Ειδικός Καρδιολόγος, κάτοχος Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Μοιραστείτε το άρθρο:

Περισσότερα Άρθρα

Doing exercise at home

Σωματική άσκηση και κορωνοϊός

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία είναι τεράστια και αποδεδειγμένα σε πλήθος επιστημονικών μελετών. Η άσκηση λοιπόν, αναστέλλει την εμφάνιση μιας σειράς προβλημάτων υγείας, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, αλλά και βοηθά στη διαχείριση και θεραπεία εγκατεστημένων νοσημάτων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Σύγχρονο Καρδιολογικό Ιατρείο
Μιχαηλίδης Ευστάθιος

Στοιχεία Επικοινωνίας

Στείλτε μήνυμα

Ώρες Λειτουργίας Ιατρείου (Κατόπιν ραντεβού)

Δευτέρα:       9:00πμ – 1:30μμ, 6:00μμ – 8:30μμ

Τρίτη:             9:00πμ – 1:30μμ, 6:00μμ – 8:30μμ

Τετάρτη:        9:00πμ – 1:30μμ

Πέμπτη:         9:00πμ – 1:30μμ, 6:00μμ – 8:30μμ

Παρασκευή:  9:00πμ – 1:30μμ, 6:00μμ – 8:30μμ